.Sözüm Ona.
OOO KİMLER GELMİŞ

Lütfen Giriş Yapınız,Yada Üye Olunuz!
Umarız Forumumuzda İyi vakit geçirirsiniz...



.Sözüm Ona.

.____ SÖZÜM ONA ____.
 
AnasayfaKapıGaleriAramaKayıt OlGiriş yapİLetiŞiM
Arama
 
 

Sonuç :
 
Rechercher çıkıntı araştırma
Giriş yap
Kullanıcı Adı:
Şifre:
Beni hatırla: 
:: Şifremi unuttum
En son konular
» Sosyologlar sokağı önemli toplantı duyurusu.
Cuma Ara. 08, 2017 9:04 am tarafından Muhtesim

» bulutun gözyaşları
Cuma Ara. 08, 2017 8:04 am tarafından Muhtesim

» Sosyologlar sokağı ve Simas Dergisi
Paz Ara. 03, 2017 11:12 am tarafından Muhtesim

» Adananın tarihi ve Turistik yerleri
Çarş. Kas. 22, 2017 10:13 am tarafından Muhtesim

» Dostoyevski ve Dostoyevski
Ptsi Kas. 20, 2017 10:27 am tarafından Muhtesim

» fenerbahçe 4 - sıvasspor 1
Paz Kas. 19, 2017 8:29 am tarafından Muhtesim

» Thomas edison ve annesi
Paz Kas. 19, 2017 4:49 am tarafından Muhtesim

» eğer istediğin olmazsa
Paz Kas. 19, 2017 2:23 am tarafından Muhtesim

» sevgiyle paylaş.
Paz Kas. 19, 2017 12:59 am tarafından Muhtesim

» samiyetin mesafesi.
C.tesi Kas. 18, 2017 11:46 am tarafından Muhtesim

En iyi yollayıcılar
Muhtesim
 
berfin
 
karanfil
 
Necati
 
hzn
 
SusKun
 
Aslı
 
ela-gözlüm
 
buket_07
 
Şamil
 
Anahtar-kelime
bıyık adamlığı kalbim sokağı Dostoyevski sosyolog
SAAT
NAMAZ ÖĞRENİYORUM
NAMAZ HABERLERİ
  SİTENE EKLE
SİTENE EKLE
Kur’an-i Kerim OgReN
www.baktube.tr.gg
sitene ekle
İstiklal Marşı
İSTİKLAL MARŞI

Korkma, sönmez bu şafaklarda yüzen al sancak;
Sönmeden yurdumun üstünde tüten en son ocak.
O benim milletimin yıldızıdır, parlayacak;
O benimdir, o benim milletimindir ancak.

Çatma, kurban olayım, çehreni ey nazlı hilal!
Kahraman ırkıma bir gül! Ne bu şiddet, bu celal?
Sana olmaz dökülen kanlarımız sonra helal...
Hakkıdır, hakk'a tapan, milletimin istiklal!

Ben ezelden beridir hür yaşadım, hür yaşarım.
Hangi çılgın bana zincir vuracakmış? Şaşarım!
Kükremiş sel gibiyim, bendimi çiğner, aşarım.
Yırtarım dağları, enginlere sığmam, taşarım.

Garbın afakını sarmışsa çelik zırhlı duvar,
Benim iman dolu göğsüm gibi serhaddim var.
Ulusun, korkma! Nasıl böyle bir imanı boğar,
'Medeniyet!' dediğin tek dişi kalmış canavar?

Arkadaş! Yurduma alçakları uğratma, sakın.
Siper et gövdeni, dursun bu hayasızca akın.
Doğacaktır sana va'dettiği günler hakk'ın...
Kim bilir, belki yarın, belki yarından da yakın.

Bastığın yerleri 'toprak!' diyerek geçme, tanı:
Düşün altında binlerce kefensiz yatanı.
Sen şehit oğlusun, incitme, yazıktır, atanı:
Verme, dünyaları alsan da, bu cennet vatanı.

Kim bu cennet vatanın uğruna olmaz ki feda?
Şuheda fışkıracak toprağı sıksan, şuheda!
Canı, cananı, bütün varımı alsın da hüda,
Etmesin tek vatanımdan beni dünyada cüda.

Ruhumun senden, ilahi, şudur ancak emeli:
Değmesin mabedimin göğsüne namahrem eli.
Bu ezanlar-ki şahadetleri dinin temeli,
Ebedi yurdumun üstünde benim inlemeli.

O zaman vecd ile bin secde eder -varsa- taşım,
Her cerihamdan, ilahi, boşanıp kanlı yaşım,
Fışkırır ruh-i mücerred gibi yerden na'şım;
O zaman yükselerek arşa değer belki başım.

Dalgalan sen de şafaklar gibi ey şanlı hilal!
Olsun artık dökülen kanlarımın hepsi helal.
Ebediyen sana yok, ırkıma yok izmihlal:
Hakkıdır, hür yaşamış, bayrağımın hürriyet;
Hakkıdır, hakk'a tapan, milletimin istiklal!

Mehmet Akif Ersoy


GüNüN SöZü

Yeni Başlık Gönder   Cevap GönderPaylaş | 
 

 Açıköğretim 1. sınıf işletme arasınav soru ve cevapları

Önceki başlık Sonraki başlık Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Muhtesim
Admin
Admin
avatar

Ruh HaLi :
Hangi ülkedensiniz :
Mesaj Sayısı : 4070
Nerden : istanbul
Teşekkür Sayısı : 9209
Kayıt tarihi : 30/10/08

DoSt GüLLeRİ
ŞİİRLERİM: 22

MesajKonu: Açıköğretim 1. sınıf işletme arasınav soru ve cevapları   Paz Kas. 30, 2008 3:47 am

çıköğretim 1. sınıf işletme arasınav soru ve cevapları


Açıköğretim 1. sınıf işletme arasınav soru ve cevapları Crowna özel

GENEL İŞLETME

1)Ekonomik yaşamın ya da ekonomik faaliyetlerin hareket noktası aşağıdakilerden hangisidir?
A)Üretim faktörlerinin sınırlı olması
B)Doğal kaynaklar
C)İnsanların gereksinme ve istekleri
D)Kar elde etme isteği
E)Kaynakların insanlar arasında bölüşümü

2)Aşağıdakilerden hangisi üretimi için hiçbir çaba ve örgütlenme gerektirmeyen doğada hazır bulunan malları ifade eder?
A)Dayanıklı mallar
B)Serbest mallar
C)Üretim malları
D)Dayanıksız mallar
E)Tüketim malları

3)Mal ve hizmet üretiminde kullanılacak yöntemleri belirleyen üretim öğesi aşağıdakilerden hangisidir?
A)Girişimci
B)Teknoloji
C)Doğal kaynaklar
D)Sermaye
E)Emek

4)Üretim sonucu elde edilen çıktıların fiziksel niceliklerinin, üretimde harcanan girdilerin fiziksel niceliklerine oranına ne ad verilir?
A)Verimlilik
B)Ekonomiklik
C)Karlılık
D)Teknik etkenlik
E)Ekonomik etkenlik

5)İşletmelerin başarılı olmasında ve sağlıklı kararlar alınmasında temel koşul aşağıdakilerden hangisidir?
A)Denetim faaliyetlerinin eksiksiz yerine getirilmesi
B)Pazara uygun mal üretilmesi
C)Kalifiye personel istihdamına önem verilmesi
D)Amaçların net ve gerçekçi olarak belirlenmesi

6)Aşağıdakilerden hangisi işletmeler arası anlaşma nedenleri arasında yer almaz?
A)Daha yüksek kar sağlamak
B)Daha iyi olanaklara sahip olmak
C)Pazarlara daha çok egemen olmak
D)Rakip işletmelerdeki iyi personeli transfer etmek
E)Tek başlarına gerçekleştiremeyecekleri işleri ortaklaşa gerçekleştirmek

7)İşletmelerin özel kesim ve kamu kesimi olarak sınıflandırıldığı işletme gruplandırması ölçütü aşağıdakilerden hangisidir?
A)Hukuksal yapı
B)Üretim araçlarının mülkiyeti
C)Ulusal köken
D)Üretilen mal ve hizmet çeşidi
E)İşletmeler arası anlaşmalar

8)İşletmelerin kendilerine ilişkin toplumsal görüşleri ılımlı kılarak daha uzun süreli yaşama hedefleri belirlemesi aşağıdaki işletme amaçlarından hangisinin kapsamında yer alır?
A)Uzun dönemli büyüme
B)Toplumsal sorumluluk
C)Çalışanlara uygun ücret verme
D)Nitelikli mal sunma
E)Topluma hizmet

9)Aşağıdakilerden hangisi işletmelerin kuruluş kararı sürecinde yer alan aşamalardan biri değildir?
A)Yapılabilirlik raporunun değerlendirilmesi ve yatırım kararının verilmesi
B)Yapılabilirlik projesinin gerçekleştirilmesi
C)İşgücünün belirlenmesi
D)Yatırım düşüncesinin oluşması
E)Üretime geçilmesi

10)İşletmelerin kullanacağı teknolojinin belirlenmesinde temel olan araştırma aşağıdakilerden hangisidir?
A)Finansal araştırma
B)Örgütsel araştırma
C)Ekonomik araştırma
D)Teknik araştırma
E)Yasal araştırma

11)İşletmeye geçiş aşaması için hazırlık yapılan ve büyük miktarda değişmez giderlere katlanılan kuruluş aşaması aşağıdakilerden hangisidir?
A)Projenin uygulanması
B)Ekonomik araştırmalar
C)Örgütsel araştırmalar
D)Yasal araştırmalar
E)Teknik araştırmalar
12)Değirmenler ve biçki atölyeleri aşağıdaki kuruluş yeri etkenlerinden hangisine bağlı olarak kurulurlar?
A)İşgücü
B)Hammadde
C)Enerji ve yakıt
D)Pazara yakınlık
E)Ulaştırma

13)Üretim için gerekli girdilerin sağlanmasına öncelik veren kuruluş yeri etkeni aşağıdakilerden hangisidir?
A)Pazara yakınlık
B)Özendirme önlemleri
C)İşgücü
D)Ulaştırma
E)Hammadde

14)Üretim sınırlamasına giderek fiyatın belli bir seviyenin altına düşmemesinin sağlandığı birleşme türü aşağıdakilerden hangisidir?
A)Konsern
B)Bölge karteli
C)Fiyat karteli
D)Tröst
E)Miktar karteli

15)Aşağıdakilerden hangisi işletmelerde büyümenin finansal nedenlerinden biri değildir?
A)Rekabette finansal üstünlük sağlanması
B)Üretim hacminin arttırılması
C)Karın arttırılması
D)Kredi kurumlarında ve borsada prim sağlanması
E)Fonların kullanımında etkinlik sağlanması

16)Aşağıdakilerden hangisi işletmelerde büyüme biçiminin kararlaştırılmasında dikkate alınması gereken konulardan biri değildir?
A)İşletmenin faaliyet gösterdiği endüstri dalı
B)İşletmenin mevcut durumu
C)Ekonominin gidişi
D)Rakip işletmelerin büyüme modelleri
E)Rakiplerin sayısı

17)İşletmelerin uygulamaları sonucu en fazla etik çatışma yaşadığı ilişki grubu aşağıdakilerden hangisidir?
A)Hükümet
B)Müşteriler
C)Toptancılar
D)Girdi verenler
E)Çalışanlar
18)Harcamalarda sahtecilik yapmak, zimmet ve hırsızlık işletmelerde etik açıdan sorgulanacak davranışlardan hangisinin kapsamında yer alır?
A)Görevde hatalı davranış
B)Görevi kişisel çıkarlar için kullanma
C)Denetim dışı davranış
D)Görevi kötüye kullanma
E)Görevi bilinçle sürekli kötüye kullanma

19)Aşağıdakilerden hangisi etik konuların sınıflandırılmasında yer almaz?
A)Yasal düzenlemeler
B)Örgütsel ilişkiler
C)İçtenlik ve doğruluktan sapma
D)İletişim
E)Çıkar çatışmaları

20)Endüstri casusluğu gibi etik olmayan konularda ekonomik bilgiyi sağlamayı kabul etmemek etik norm ilkelerinden hangisinin kapsamında yer alır?
A)İşletme çalışanları ile ilgili ilkeler
B)Müşterilerle ilgili ilkeler
C)Girdi sağlayanlarla ilgili ilkeler
D)Toplumla ilgili ilkeler
E)Rakiplerle ilgili ilkeler

21)Başkaları aracılığı ile iş görmek ve amaçlara ulaşmak olarak ifade edilen kavram aşağıdakilerden hangisidir?
A)Muhasebe
B)İnsan kaynakları
C)Pazarlama
D)Yönetim
E)Finans

22)Yöneticilerde bulunması gereken, insanları içten gelen bir istekle çalışmaya ikna edebilme ve grup olarak amaçların gerçekleştirilebilmesinde işbirliği yapmalarını sağlama yeteneğine ne ad verilir?
A)Karar verme yeteneği
B)Teknik yetenek
C)Politika oluşturma yeteneği
D)Kavramsal yetenek
E)Beşeri ilişkiler yeteneği

23)Üretim artışını amaçlayan yönetim yaklaşımı aşağıdakilerden hangisidir?
A)Yönetim süreci yaklaşımı
B)Bilimsel yönetim yaklaşımı
C)Bürokrasi yaklaşımı
D)Sistem yaklaşımı
E)Durumsallık yaklaşımı

24)Mevcut yapı ile insan davranışları arasındaki ilişkiyi inceleyen, insanı anlamaya çalışarak yeteneklerinden yararlanmayı amaç edinen yönetim yaklaşımı aşağıdakilerden hangisidir?
A)Durumsallık yaklaşımı
B)Modern yönetim yaklaşımı
C)Neo
klasik yönetim yaklaşımı
D)Klasik yönetim yaklaşımı
E)Sistem yaklaşımı

25)Öncelikle işletmenin genel amaçlarının belirlendiği planlama süreci aşağıdakilerden hangisidir?
A)Sürekli planlar
B)Tek kullanımlı planlar
C)Stratejik planlar
D)Eylemsel planlar
E)Taktik planlar

26)Taktik planların yerine getirilmesini kolaylaştırmak ve onlara destek olmak amacıyla, organizasyonun alt kademe yöneticileri tarafından hazırlanan planlara ne ad verilir?
A)Stratejik planlar
B)Eylemsel planlar
C)Kısa süreli planlar
D)Taktik planlar
E)Orta süreli planlar

27)Bireyin potansiyel yeteneklerinin farkına varması, yaratıcı olabilmek için kendisini sürekli bir gelişmeye tabi tutması ile ilgili gereksinmeye ne ad verilir?
A)Kendini gerçekleştirme
B)Saygınlık
C)Sosyal
D)Fizyolojik
E)Güvenlik

28)Güç sahibi olduğu kabul edilen kişinin, etkileyebildiği kişilerin toplamına ne ad verilir?
A)Güç yeteneği
B)Güç konusu
C)Güç türü
D)Güç alanı
E)Güç kaynakları

29)Üst konumdaki yöneticilerle ast konumundaki işgörenler arasında iki yönlü olarak gerçekleşen iletişim türü aşağıdakilerden hangisidir?
A)Dikey iletişim
B)Yatay iletişim
C)Çapraz iletişim
D)Dedikodu
E)Olasılık zinciri
30)Yöneticilerin astlarından bir şey yapmalarını istemek ve onları yönlendirmek hakkına ne ad verilir?
A)Görev
B)Yetki
C)Liderlik
D)Statü
E)Güç

31)İnsan kaynakları yöneticisinin uzman olduğu toplu sözleşme konusunda genel müdüre görüş ve önerilerini aktarması hangi yetki türünün kapsamına girer?
A)Kurmay
B)Komuta
C)Dikey
D)İşlevsel
E)Yatay

32)Aşağıdakilerden hangisi insan kaynakları bölümünün alt birimlerinden biri olamaz?
A)Endüstriyel ilişkiler
B)İş güvenliği ve işçi sağlığı
C)İşgücü planlama
D)Kalite kontrol
E)Eğitim ve geliştirme

33)İşletmelerde başarılı ve başarısız personeli birbirinden ayırmak için yapılan çalışmaya ne ad verilir?
A)İş değerleme
B)Ölçümleme
C)Performans değerleme
D)Boylandırma
E)Nitelik değerleme

34)Teorik bilgiler öğretmek ve personelin düşünsel yeteneklerini geliştirmek amacıyla uygulanan eğitim yöntemlerine ne ad verilir?
A)Uygulamalı eğitim yöntemleri
B)Düşünsel eğitim yöntemleri
C)İşbaşı eğitim yöntemleri
D)İşdışı eğitim yöntemleri
E)Fiziksel eğitim yöntemleri

35)A işletmesinin 2003 yılı personel dönüşüm oranı % 12 ise, bu oranın doğru yorumu aşağıdakilerden hangisidir?
A)İlgili yılda her yüz kişiden 12
si çeşitli nedenlerle işten ayrılmıştır.
B)İlgili yılda her yüz kişiden 12
si işten ayrılmış yerine yenileri alınmıştır.
C)İlgili yılda toplam 120 kişi işten ayrılmıştır.
D)İlgili yılda her yüz kişiden 12
si işten atılmıştır.
E)İlgili yılda her yüz kişiden 12
si işten atılmış yerine yenileri alınmıştır.

36)Bir işletmede oryantasyon programı kimlere uygulanır?
A)Genç personele
B)Yaşlı personele
C)Deneyimsiz personele
D)İşe yeni alınan personele
E)Verimsiz personele

1. C
2. B
3. B
4. A
5. D
6. C
7. B
8. B
9. C
10. D
11. A
12. C
13. E
14. C
15. B
16. E
17. E
18. C
19. A
20. E
21. D
22. E
23. B
24. C
25. C
26. B
27. A
28. D
29. A
30. B
31. A
32. D
33. C
34. D
35. A
36. D


''Bütün kadınlar çiçektir.Birisi KARANFİL''
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://muhtesimturhan.yetkinblog.com
 
Açıköğretim 1. sınıf işletme arasınav soru ve cevapları
Önceki başlık Sonraki başlık Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Renault Üretim Tesisleri
» Aliağa Petkim İlköğretim Okulu Genel Bilgiler

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap verebilirsiniz
.Sözüm Ona. :: SoSyoLoGLar SokaĞı-
Yeni Başlık Gönder   Cevap GönderBuraya geçin: