Konu: Sicaklar Geldi Dondurma Zamani C.tesi Mayıs 15, 2010 2:41 am
Mazemeler:
1 Litere 10% yagli süt
200 ml kaymak
2 tadli kasik salep
1 tadli kasik bugday nisastasi
yarim su bardagi seker
yarim su bardagi recel sekeri ( özel oluyor icinde Pektin elmadan üretilen bir madde var kivamini veriyor, dondurmamizin kristallasmamasini sagliyor.)
1 paket vanilla sekeri
Yapilisi:
Sütü iyice kayantiyoruz, suyunun cikmasi icin. kaynamadan önce nisastayi biraz sütle eritip icine döküyoruz, sekerleri, salep hepsini ve cirparak kaynatiyoruz bunlari.
Sadece kaymagi ayriyeten blenderden köpük oluncaya kadar ceviriyoruz.
Simdi ocaktakini sogutmak icin soguk suya koymakla bekliyoruz. Kaymagi ilave edim yeniden cirpiyoruz.
3 saat buzluga donmaya biraktikdan sorna cikarin, maras dondurmasi kadar olmasada lezziz süt tadinde dondurma. Istege göre, kakao, cilek ezmesi, börtlen ezmesi veya herhangi begendiginiz meyvayi bu karisima ekleyerk cesit cesit dondurma yapabilirsiniz