Konu: Farklı bir lezzet: Çerkez Tavuğu Çarş. Ocak 12, 2011 10:23 pm
MALZEME
1adet tavuk (100-1200 gr) 2 adet kuru soğan 1 adet havuç 300 gr ceviz içi 1,5 bayat ekmeğin içi yeterince tavuk suyu 1/2 çorba kaşığı toz kırmızıbiber sıvı yağ veya ceviz yağı yeterince tuz
YAPILIŞI
Tavuğu,dörde böldüğümüz 1 adet kuru soğan,ikiye böldüğümüz havuç ve yeterince su ile birlikte haşlayalım. Haşladığımız tavuğun suyunu süzüp,kemiksiz olarak didkleyelim. Rendelediğmiz kalan 1 adet kuru soğanın suyunu sıkıp,ufaladığımız bayat ekmek içi ve robotta çektiğimiz ceviz ile birlikte karıştıralım. Didiklediğimiz tavuk etlerinden yarım kase ayıralım. Kalan tavuk etlerini,toz kırmızıbiber, yeterince tuz, süzdüğümüz tavuk suyu ve hazırladığımız karışım ile birlikte karıştırıp, lapa kıvamına getirelim. Servis tabağına alıp üzerine ayırdığmız tavuk etlerini yayalım. Haşladığımız havucu yuvarlak dilimler şeklinde kesip, tavuk etlerinin üzerine serpiştirelim. En üste de kızdırdığımız biberli yağı gezdirerek,sıcak olarak servis yapalım.